Nastavení „Vypnout synchronizaci“ v Lotus Traveleru

Základní

Při nastavování zabezpečení Lotus Travelera jsem zjistil, že ne všechno se chová tak jak bych očekával.

Požadavek na nastavení byl následující. Neumožnit synchronizaci zařízení, která nepoužívají heslo pro přístup k zařízení. Současně byl požadavek, aby nebylo vynuceno zadání hesla, ale aby se pouze nespustila synchronizace dat.

Lotus Traveler při nastavování zabezpečení pomocí dokumentu “Nastavení zařízení” v databázi LotusTraveler.nsf umožňuje nastavit co má nastat v případě, že vyžadujete heslo pro vstup do zařízení, ale zařízení toto heslo nepoužívá. Na výběr jsou možnosti:

  • Nahlásit (Report)
  • Vynutit (Enforce)
  • Zakázat synchronizaci (Disable Synchronization)

Pozn.: iOS zařízení umožňují pouze možnost Vynutit (Enforce)

Jak jsem zjistil, pokud máte instalovaného Lotus Travelera v češtině, zatrhnete položku “Vyžadovat heslo zařízení” a její hodnotu nastavíte na “Vypnout synchronizaci”, tak při uložení dojde k přepnutí na “Vynutit”. Výjimkou je pouze nastavení pro Androida, kde hodnota “Vypnout synchronizaci” zůstane i po uložení.

image

Výše popsané chování jsem pozoroval u českého Lotus Travelera ve verzích 8.5.3, 8.5.3.2, 8.5.3.100 a 8.5.3.200.

Druhý server kde mám anglickou instalaci Lotus Travelera 8.5.3.2 zůstane při uložení hodnota, která byla nastavena.

One Comment

  1. Pingback: IBM Lotus Traveler 8.5.3 Upgrade Pack 1 a 2

Leave a Reply